Traim in Romania si asta iti ocupa tot timpul!

Traim in Romania si asta iti ocupa tot timpul!

Dupa o scurta vizita la Paris unde cu onor a fost frig in camera la hotel de 4 * si nu a functionat climatizarea (si la ei se poate), prietena mea s-a intors in tara racita. Eu mai “puternic” nu am patit nimic.

Dupa doua zile ea nu se simtea prea bine ii curgea nasul, o durea capul si o ustura gatul semn clar de guturai, ca doi cetateni model ne-am dus la Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr.Matei Bals, la indrumarea medicului nostru de familie, la camera de garda sa vedem care ar fi solutia pentru ca prietena mea sa se simta mai bine.

Acolo ne-a intampinat o asistenta care ne-a pus cateva intrebari si ne-a poftit intr-un cabinet din Pavilionul IV la “izolati”. Un doctor amabil ne-a intrebat cum ne simtim, eu am raspuns ca bine am venit cu prietena mea care este racita, i-am povestit ca la indrumarea medicului de familie am venit acolo deoarece in urma cu 2 zile ne-am intors de la Paris, ne-a luat temperatura care a fost 37 cu 8 a ei si 37 cu 5 a mea. Apoi a completat un teac de formulare pentru fiecare in care povesteam cu cite persoane am fost in contact in ultimul timp, cine e tata, cine e mama si fara sa ne consulte ne-a pus in fata o declaratie pe care trebuia sa o semnam si uite asa am devenit suspecti de gripa AH1N1. Asta numai pentru ca ne-am intors din Franta! Altfel probabil era o simpla raceala. Intre timp doamna asistenta ne-a luat din gat si nas secretii pentru analiza.Dupa o mustrare scurta ca nu am completat in avion nu stiu ce formular si ca de ce nu ne-am dus la medicul de la aeroport ne-a trimis acasa unde sa stam “izolati” caci altfel ne paste puscaria sau o amenda de 500 lei (asa cum reiese si din declaratia semnata de noi). Degeaba i-am explicat ca nu ni sa dat in avion nici un fel de formular iar in Aeroportul Baneasa nimeni nu ne-a intrebat nimic…

Ca niste cetateni model de la spital si pana in casa am mers cu masca pe figura, am ramas inchisi in casa, sa nu imbolnavim populatia, pana ne vor da vestea cea mare…

Dupa 48 de ore surpriza m-au sunat si mi-au comunicat ca eu sunt pozitiv iar prietena mea nu! Urgent sa ne prezentam la spital pentru internare! Ce era sa facem rezultatul era cel care era, ne-am pus mastile si hai la spital. Am intrat in aceeasi camera de la “griposi” asa cum am auzit zicandu-se acolo. Medicul de garda a verificat fisele si ne-a dat verdictul: unul pozitiv, celalalt negativ! L-am intrebat , cum este posibil sa fie rezultatul pentru mine pozitiv cand eu nu am nimic iar pentru prietena mea negativ cand ei in continuare ii curge nasul si tuseste. Explicatia a fost ca eu sunt mai “puternic” si rezist mai bine la gripa. L-am rugat sa repete analizele pentru ca sigur este o eroare. M-a refuzat politicos, dar mi-a precizat ca par o persoana serioasa si iau in seama ce declaratie am semnat, asa ca fuguta cu masca acasa si “la izolare” asa cum scrie in declaratie. A tinut sa imi precizeze ca pot sa iau concediu medical pentru aceasta boala si sa nu ma duc la serviciu. Cand i-am explicat ca lucrez la agentia mea de turism si asta este imi iau fara plata, a inceput sa imi tina o teorie despre agentiile de turism care trimit turisti in zone „infectate”. Si ar trebui sa fiu multumit ca nu ne opreste in spital si ne lasa sa mergem acasa!
Ne-a dat niste „pastile” si ne-a „dat drumul” acasa.
Total debusolat si nemultumit am plecat acasa si m-am ferecat acolo sa nu imbolnavesc pe altcineva.

A doua zi dimineata surpriza cea mare!
Alo…ne scuzati analizele dumneavoastra sunt ok. Este vorba despre un alt Anghelescu dar din Alexandria care este pozitiv! Va rog sa ne aduceti medicamentele pe care le-ati primit ieri, inapoi la spital si sa fiti sanatosi!

Traim in Romania iar sistemul sanitar ne protejeaza de…servicii medicale de calitate.
Sa fim sanatosi!
Sa va spun si ultimul banc pe care l-am auzit.

Cel mai bun medic este avionul spre Clinica Anadolu din Istanbul!

2 thoughts on “Traim in Romania si asta iti ocupa tot timpul!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.