Scrisoare către tine,

Scrisoare către tine,

articole Dan ANGHELESCUInceputuri…Sfârşituri…Din asta se compune viaţa…Nu ştim să păstrăm nimic, deoarece societatea în care trăim ne învaţă să aruncăm totul la coşul de gunoi. Citim data de pe etichetele produselor şi constatăm ca sunt expirate, pentru că le-am achiziţionat cu mult timp in urmă. Multe dintre bunurile pe care le consumam sunt expirate, multi oameni pe care îi întâlnim sunt deja « expiraţi », toate relaţiile « expiră ».

O amică mi-a dat o carte « Dincolo de bine, dincolo de rău »… adică despre iubire, despre relaţii. Dedicaţia este perfectă « Iţi doresc să ai parte de dragoste împartaşită. Să o recunoşti şi să nu-i dai drumul ». Cred că nu stim si nu putem învăţa acest lucru în lumea în care trăim. Viaţa noastră devine iratională şi bolnavă pentru ca exista termenele de valabilitate.
Ei bine eu nu accept termene de valabilitate, de însuratoare, de făcut copii, de „aşa trebuie făcut”! Nu am acceptat niciodata, dar de multe ori am fost pus in faţa faptului împlinit ! Este un mod de viaţă, al meu, nu ştiu dacă se potriveste cu al tău ! Poate am vrut să am motivaţia şi atunci când vroiam sa fug dintr-o relaţie să o folosesc.

Greu am înteles cum trebuie sa traiesti în lumea noastra, unde totul are termene de valabilitate. Si înca nu sunt sigur ca am reteta succesului, dar o încerc, asa cum îmi spunea un vechi prieten „pentru ca am curaj sau pentru ca am puterea sa aleg”!

Nu poţi trăi ani privindu-te in oglindă şi să vezi cum «expiri»! E naşpa! Si atunci fugi, iţi gaseşti o motivaţie şi fugi, este mai simplu, este cel mai simplu. Intri într-o nouă relaţie la îndemână, te bucuri, dar o laşi să moara încet, încet…Noua relatie în mintea ta este doar continuarea vechii relaţii expirate şi asta nu este bine.

Am ştiut din vară, din miercurea cu pricina, viitorul. Nu am avut „plăcerea” sa-l trec pe hârtie decât acum…Restul anilor tăi nu vor mai fi cu mine, restul anilor mei nu vor mai fi lângă tine. Asta pentru ca noi avem puterea să alegem, pentru ca noi suntem la fel.

Eu am învăţat că iubirea adevarată este capacitatea să înţelegi şi sa accepti omul de langa tine aşa cum este el, să-i dai libertatea de a pleca din relaţie fără resentimente sau ură. Să il lasi să işi aleagă singur drumul in viata. Eu aşa am făcut si m-am bucurat, atât pentru mine cât şi pentru ea. Am înţeles că relaţia a expirat!

Relatiile expiră, ca toate produsele si încep să te lege nimicurile : o casa, o masina, un TV. Poti trăi si fără ele. Nu întotdeauna ai avut tot ce vroiai ! Dar nu poţi trăi fără respect, fără afecţiune.

Valorile si destinul nostru nu este desenat de astre, ci de noi cu ajutorul celor apropiati. Ei si noi reusim sa ne bagam adanc in subconstient bucuria, fericirea sau necazurile noastre. Uneori nu vrem sa vedem probleme si nefericire, dar mereu se gaseste un binevoitor si ni le descrie si atunci ne trezim ca intelegem. Nu suntem in stare sa judecam cu mintea noastra, nu avem puterea de a spune la timp unele fapte ca ne deranjeaza, nu avem puterea de cele mai multe ori sa ne schimbam, nu vream sa ne mai reciclam. Atunci totul se duce de râpă şi expirăm.

Nu voi accepta să expir, nu voi accepta această soartă a tuturor. Eu vreau ca viaţa mea să fie mereu în termenul de valabilitate! Pentru asta fac totul. Am grija de corpul meu, am grija de mintea mea, am grija de sufletul meu. Fă şi tu la fel şi vei afla ce înseamnă cu adevarat fericirea, ea poate fi in doi, sau NU.

Nu imi place sfârşitul! De fiecare dată plâng, mă emoţioneză ceea ce s-a întamplat in film, în carte sau în viaţa…Nu vreau sa expire!

Mereu m-am intrebat de ce marile iubiri se termina cu moarte. Poate pentru că până acolo a fost termenul de valabilitate? Până la urma totul expiră! Mare atenţie !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.