Acum 25 de ani…

Acum 25 de ani…

Noroc!

Acum  doua luni am fost la medic. Nu merg la medic decat daca este absolut necesar. Dupa ce m-a consultat mi-a pus cateva intrebari printre care si intrebarea standard… De cand fumati? Dupa cateva secunde de gandire am raspuns… De 25 de ani!
A fost momentul cand am inteles ca timpul trece ca o furtuna, iar ziua cand ne facem bilantul poate fi aproape oricand.

Acum 25 de ani m-am indragostit prima oara cu adevarat. Atunci simteam ca sangele imi curge prin vene cu viteza ametitoare, atunci eram dispus ca pentru femeia iubita sa rastorn munti si sa mut mari. Atunci credeam ca viata mea va fi alaturi de ea si numai cu ea. Atunci visam sa avem o droaie de copii impreuna. Doamne cat era de frumoasa, cat era de buna si intelegatoare. Si ce nume frumos avea, iar ochii ii erau superbi, iar vocea linistitoare, de nu ma saturam sa o ascult. Am invatat sa iubesc femeia. A fost scoala iubirilor mele.

Acum 25 de ani absolveam scoala de ghizi de la BTT Bucuresti. Cuteieram in lung si lat muntii alaturi de grupuri de turisti sau de alti colegi ghizi. Ce frumosi eram, ce glume bune spuneam, ce nopti minunate petreceam in sunetul muzicii chitarelor. Si spre dimineata chiar daca eram un cor „imprastiat” ni se paea ca nimeni pe lume nu canta la fel de bine ca noi. Am invatat sa respect turistul. A fost scoala meseriei mele.

Acum 25 de ani m-am despartit de minunatii mei colegi si profesori de la Liceul Gh.Lazar din Bucuresti. Zilele petrecute la liceu au fost pline de buna dispozitie, au fost zile pline de invatatura. Am invatat sa comunic. A fost scoala educatiei mele.

Acum 25 de ani m-am angajat la Giurgiu ca mecanic de intretinere. Am muncit in ture 12 cu 24, am fost singurul din echipa cu liceul, am carat fiare, am fost plin de vaselina, am inghetat iarna si m-am topit de cald vara, am facut naveta claie peste gramada cu un autobuz ca vai de el. Am invatat ce inseamna munca. A fost scoala vietii pentru mine.

Dupa 25 de ani prima mea dragoste adevarata este o draga si frumoasa amintire.
Dupa 25 de ani putini dintre noi au ales meseria de lucrator in turism.
Dupa 25 de ani nu ne mai cunoastem, pe altii nu ii recunosc, unii nu mai sunt de gasit. Dar cei ramasi avem sansa de a ne regasi!
Dupa 25 de ani nu am fost nevoit niciodata, pana acum, sa ma intorc la cutia cu vaselina.

Liceul Gh. Lazar Bucuresti- Clasa a XII a
Colegi de clasa
Liceul Gh. Lazar Bucuresti- Clasa a XII a
Scoala de ghizi BTT Bucuresti
Scoala de ghizi BTT Bucuresti
Scoala de ghizi BTT Bucuresti

2 thoughts on “Acum 25 de ani…

  1. Dar de acum 27-28 de ani, iti mai amintesti ceva ? Giurgiu iti mai spune ceva ?

    Eu unul imi mai amintesc locul tau in ultimile banci ale randului de la geam…precum si pe fostul tau coleg de banca Edi (am inteles ca este si el prin Bucuresti).

    In momentul de fata locuiesc de 3 luni langa Viena, am infiintat o firma care are ca segment de piata potentialii turisti din Romania catre destinatia Viena. Cum am putea lua legatura ? Poate putem lucra impreuna…cine stie ?

    Cu deosebita consideratiune
    Lupu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.