Politicienii trebuie să trateze sistemul de sănătate românesc

Politicienii trebuie să trateze sistemul de sănătate românesc

branulaAşa cum medicii ne dau tratament şi de cele mai multe ori ne fac bine, aşa trebuie şi politicienii din guvern, parlament şi mai ales cei de la C.N.A.S. trebuie să dea tratament sistemul de sănătate românesc care pare să fie in comă. Vă sfătuiesc dragi „doctori” în politică să începeţi cu pediatria.
Ieri seară, duminică, pe la ora 20:00, fetiţa mea cea mică Miruna a facut temperatură mare. Ne-am urcat în maşină şi direct la Spitalul Clinic de urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu . Am reuşit să gasim camera de gardă PEDRIATIE, care nu este în aceeaşi clădire cu ortopedie sau cu urgenţe, la îndrumarea unui paznic care deja este experimentat în recomandări! Ceva de genul „nu are nimic fracturat, nu a leşinat? Atunci la camera de gardă pediatrie cu ea”!
Dar vai şi amar, în săliţa de aşteptare de la camera de gardă, erau înghesuite cam 40 de persoane, multe dintre ele cu copii mici în braţe, care aşteptau la rând pentru consult. Nu era nici un cadru medical în sala de aşteptare, iar să intri în cabinet pentru informaţii era cam riscant, la ce coadă era acolo, mai ales că doar un cabinet funcţiona. Aşa că ne-am aşezat politicoşi la coadă. După câteva minute Mirunei i-a venit să leşine de la starea de rău, miros, aglomeraţie, febră. Ce era să fac? Iar în maşină şi la alt spital. Cel mai apropiat spital pentru copii este Spitalul de Pediatrie MedLife Bucureşti. Odată ajunşi de la recepţie am primit bonul de ordine numarul 16. Intre timp o asistentă i-a luat temperatura copilului şi surptiză avea 39 grade!
După aproximativ 30 de minute am intrat într-unul dintre cele trei cabinete care funcţionau la ora 22:00. A fost consultată de medic iar acesta i-a recomandat internarea. Nu am stat pe gânduri şi am semnat acordul de internare. A fost dusă pe secţie i-au fost recoltate analize, i s-a pus branulă etc. Pe la 01:00 am plecat acasă urmând ca astăzi să aduc de la medicul ei de familie trimiterea către spital.
Aici, la medicul de familie, intervine „minunea” sistemul românesc de sănătate pentru NOI toţi!
NU VA IMBOLNAVITI IN WEEK END, IN CONCEDIUL DE ODIHNA AL MEDICULUI DE FAMILIE SAU DACA ACESTA ESTE PLECAT LA NUNTI, BOTEZURI, CUMETRII, INMORMANTARI!
Medicul de familie NU poate să elibereze bilet de trimitere în zilele lui libere (logic) iar C.N.A.S. NU deconteză spitalizare sau tratament dacă nu ai trimiterea datată înainte de internare!
Cum vă trataţi copii GRATUIT (vorba vine, adică din taxele plătite de noi) domnilor şi doamnelor care lucraţi la C.N.A.S., la guvern sau în parlamentul NOSTRU atunci când medicul de familie al copilului dumneavoastră este în zilele lui libere? Poate ne învâţaţi şi pe NOI cei care vă votăm.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.