Lingourile de aur si iluzia fericirii

Lingourile de aur si iluzia fericirii

Foto: goldking4cash.com

Lingourile de aur nu te fac fericit! Este concluzia pe care am tras-o dupa ce am fost la B.C.R. sa „achizitionez” primul lingou de aur personal.
Dupa ce am vazut la TV, am citit in presa o sumedenie de articole despre faptul ca B.C.R a scos la vanzare lingouri de aur. Am decis sa fac o vizita la banca, sa ma interesez si eventual sa cumpar un mic lingou pentru colectia mea personala de monede…care nu este foarte mare sau valoroasa, este mai mult sentimentala. Sunt mici monede din tarile pe care le-am vizitat in ultimii 20 de ani de cand conduc agentia de turism La Piovra Turista din Bucuresti. Dar vroiam o piesa de rezistenta a colectiei, o „perla a coroanei” asa cum ii sta bine unei colectii sa aiba.
Asa ca astazi m-am dus hotarat spre o sucursala a B.C.R. din Bucuresti sa aflu amanunte despre cum sa imi indeplinesc visul.
Am intrat, culmea nu era nici prea aglomerat, si m-am indreptat spre biroul unei domnisoare dragute si zambarete care aveam un „calaret” pe care scria „consilier”. M-a invitat politicoasa sa iau un loc (din pacate nu la ea in brate) pe scaunul liber din fata si m-a intrebat ce doresc.
I-am spus hotarat ca vrea sa cumpar aur. Intr-o clipa domnisoara a inceput sa zambesca mai larg sa ma intrebe daca vreau apa, poate cafea…Ca nu este nici o problema face comanda, ca lingourile de aur sunt turnate in Austria, ca au puritate 99,99%, ca sunt de 24k. Ca depun banii la caserie, sau poate vreau transfer bancar si intru in posesia lingoului de aur visat rapid.
Cu fiecare cuvant pe care il spunea ma vedeam mai aproape de visul meu. Ma si vedeam cu lingoul de aur in mana, deja ma gandeam cum sa il asez in colectie. Sa investesc intr-o cutiuta numai pentru acel lingou de aur? Sa pun lingoul in vitrina acasa sau la agentie?
De cate grame vreau sa fie lingoul 2g, 5g, 20g, 100g….1000g, a venit intrebarea…De 2 grame a venit raspunsul meu prompt, adica aproximati 80 euro este suma pe care pot sa o investesc intr-un lingou.
Brusc zambetul, apa, cafeaua au disparut din fata mea cand „consilierul” mi-a spus politicos ca banca vinde minim 1000g in lingouri de aur…adica 41.600 euro. M-am ridicat rusinat si am plecat spre treburile mele cotidiene in care nu are loc un kg de aur.
Inca un vis personal spulberat de realitate!
Dar totusi un roman a cumparat…kg de aur si acela nu sunt eu.

3 thoughts on “Lingourile de aur si iluzia fericirii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.