Cum sa imi invat copilul?

Cum sa imi invat copilul?

Teodora, fata mea cea mai mare, a intrat in viata! A implinit 15 ani si a dat primul examen important din viata ei in Romania. Examenul de capacitate 2014! Acum s-a izbit de cateva nedreptati asa cum spune ea.
In primul rand i se pare nedrept ca unii copii sa ia peste un punct cincizeci (1,5 puncte!!!) in plus in urma contestatiei la romana. Pe buna dreptate se intreba copilul, daca primii corectori au fost orbi sau prosti sa nu vada o asemenea diferenta! Iar probema ei este ca unii contestatari ii pot lua locul de la liceul dorit de ea. Chiar daca Teodora a avut a cincea medie pe scoala cu 9,40 la romana si 9.65 la matematica!
Ce pot sa ii spun?

In al doilea rand i se pare nedrept ca a primit 188 lei bursa pentru un an de invatat. Si chiar a invatat, a terminat clasa a opta cu media generala 10! Si va jur, nu cunosc nici eu nici altcineva apropiat vreun profesor din scoala!
Ce pot sa ii spun?

In al treilea rand nu intelege cum dupa ce a luat cateva medalii cu echipa de baschet a scolii nu merg in tabara pe locurile gratuite oferite de primarie!
Ce pot sa ii spun?

Asta vara pe o terasa unui bar din centrul Bucurestiului stateau doua fete tinere cu doi bosorogi la o cafea. Teodora cand i-a vazut m-a intrebat de ce fetele stau cu domnii in varsta la aceeasi masa. I-am raspuns ca daca invata, atunci poate sa isi plateasca cafeaua si sa stea la aceeasi masa cu cine isi doreste. Mai exact am spus „Daca inveti si ai banii tai nu vei fi nevoita sa stai cu domni care au bani la terasa!. De asta imi doresc sa inveti.”

Acum ce sa ii spun? Viata este nedreapta in tara noastra! Pleaca cat mai repede de aici, din Romania?

Domnilor in costume din ministere si primarii nu ne mai dezamagiti copii, daca nu vreti ca intr-o zi sa va dezamageasca si ei pe voi sau pe nepotii vostri!

P.S. De la titlul „Miss Scoala 97 in 2014” castigat de ea chiar nu asteapta de la nimeni nimic!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.