Să profităm de colaborarea cu asociaţiile agenţiilor de turism din ţările UE

Să profităm de colaborarea cu asociaţiile agenţiilor de turism din ţările UE

logoANAT este membru ECTAA (Grupul Asociaţiilor Agenţiilor de Turism şi Touroperatorilor din cadrul UE) încă înainte de aderarea României la Uniunea Europeană. Practic, agenţiile de turism au avut acces foarte timpuriu la informaţii de ultimă oră şi la legislaţia europeană.
Comportamentul de piaţă al agenţiilor de turism româneşti este de mult timp adaptat la standardele pieţei europene. ANAT este conectat bine la ECTAA, iar unii reprezentanţi ai ANAT sunt membrii în Comisiile de specialitate şi în grupurile de lucru ale ECTAA. Însă cred că nu este de ajuns. ANAT trebuie să colaboreze mult şi cu asociaţiile omoloage din diversele ţări europene, aşa cum colaborează şi cu partenerii din România, fie ei asociaţii şi organizaţii, instituţii etc.
Poate că ar fi o idee ca în Cadrul Comisiei de Relaţii Internaţionale a ANAT să se formeze un grup de lucru care să urmărească strict relaţia cu celelalte asociaţii ale agenţiilor de turism din UE. Putem face multe schimburi de experienţă, evenimente comune, schimb de informaţii etc. Voi propune chiar introducerea unor forumuri bilaterale, organizate în România sau în statele UE partenere, organizate de ANAT şi omologii săi, fie ei DRV, ABTA, BATA etc. Aşa pot apărea idei noi, programe comune şi se poate genera mai mult business.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.