Filantropica la Casa Centrala a Armatei

Filantropica la Casa Centrala a Armatei

Casa Centrala a Armatei

Ieri seara dupa sedinta de bloc am iesit cu colegii din comitet la un „mic si o bere” la Casa Centrala a Armatei, aflata la cateva sute de metri de locuinta noastra.
Nu imi imaginam ca urma o scena din Filantropica de Nae Caranfil.
Am ajuns la C.C.A. (acum se numeste Palatul Cercului Militar Național) in jurul orei 22:00 unde ne-a intampinat un ospatar pe care il stiu de cand eram mic (sa tot fie 30 de ani…de atunci). „Noi suntem pe inchidere” ne-a spus cu o voce hotarata insotita de o grimasa. „Nu stam mult, doar o bere si un mic” am replicat.
„Portia este de patru mici, va rog poftiti!” am auzit o voce vesela din dreapta noastra. Era un alt ospatar putin mai tanar (cu vreo doi ani!), dar care s-a dovedit a fi serviabil si rapid!
Ne-am asezat la o masa din restaurantului militar aflat la mezanin.
La masa vecina era o pereche draguta care mancau in liniste o friptura de porc la gratar si sorbeau din un pahar cu vin. Nu mi-au atras atentia decat prin faptul ca erau la masa alaturata, nimic special, nimic ne la locul lui.Restaurantul militar
Am comandat fara sa consultam meniul micii si berea si ne-am pus pe palavre despre ce mai trebuie facut la blocul in care locuim.
Comanda a venit foarte repede iar noi am inceput sa mancam cu pofta. La un moment dat a inceput o discutie aprinsa la masa de langa noi.
Curiozitatea nu mi-a dat pace si am aruncat o privire la persoanele care se certau. Incepuse scena din filmul Filantropica de Nae Caranfil! Ospatarul s-a prins ca MIRUNA plecase iar OVIDIU era pe cale sa o stearga. Am numit personajele dupa numele celor din film.
Miruna si Ovidiu se distrasera bine, cam 150 lei facea nota, Ovidiu sa o impresioneze pe Miruna aruncase cu banii in lautari si din greseala ii aruncase pe toti, nu mai pastrase si pentru nota!

Filantropica de Nae Caranfil

Discutiile au fost aprinse, ospatarii arata si se comporta ca pe vremea lui Nea Nicu, erau toti la masa de langa noi si gesticulau si il certau pe Ovidiu, ii cereau garantii telefonul, ceasul, hainele, orice!
Ospatarii au sunat la 112 si in cateva minute a aparut Politia. Au plecat cu totii in bucatarie fara sa ramana cineva de paza, puteam sa o stergem toti din restaurant fara sa platim!
Dar curiozitatea sau cinstea ne-a tintuit in scaune si nici unul din cei 10-12 clienti care mai erau in restaurant nu au plecat!
Dupa cateva minute politistii au iesit cu Ovidiu si au declarat victoriosi:
-Si-a luat un angajament in scris ca maine plateste. Daca nu, ii facem dosar penal pentru inselaciune!
Pe nimeni nu a impresionat ca ii vor face lui Ovidiu dosar penal, pe nimeni nu a impresionat sa il ajute, nici macar pe Miruna care il parasise de cateva ore!

Iubesc Bucurestiul pentru ca aici „Viata bate filmul”!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.