Biserica Draganescu – un loc de liniste si relaxare

Biserica Draganescu – un loc de liniste si relaxare

Pictata de parintele Arsenie Boca

La numai 25 km de Bucuresti, pe malul lacului de acumulare Mihailesti se afla Biserica Draganescu, din localitatea cu acelasi nume. Este relativ simplu de ajuns din Bucuresti, mergand spre Alexandria intalnim localitatea Mihailesti, pe la jumatate acestei localitati se face un drum la dreapta spre Malu Spart si de acolo mergem doar 3 km, iar in zare pe malul lacului se vede Biserica Draganescu.
Acesta biserica a devenit celebra deoarece a fost pictata de parintele Arsenie Boca in anii 70, iar pictura interiora „vorbeste” in simboluri.Pictura de parintele Arsenie Boca Sunt foarte multe interpretari si pareri despre simbolistica pictata de parintele Arsenie Boca, de aceea nu voi intra in detalii, va las pe dumneavoastra sa studiati (daca doriti) mai departe si sa culegeti ce va este de trebuinta pentru a avea o viata frumoasa.
Pe mine m-a uimit cat de contemporan este pictata, hainele personajelor sunt cele din anii 70, chipurile ingerilor parca sunt cunoscute, parca fac parte din lumea noastra…telefoane, televizoare chiar si antene pentru satelit sunt desenate pe acei pereti!

Textele care insotesc picturile sunt pe alocuri pline de umor, totusi profunde dar totodata contemporane,  iar unele sunt atat de mici scrise incat ai nevoie de lupa sa le citesti, daca ai ceva ani in spate.

Sunt multe lucruri de invatat din acele picturi, dar trebuie privite cu atentie deoarece sunt pline se simboluri (in special geometrice…)!
Ar fi bine sa rugati personalul sa va aprinda lumina in biserica pentru ca altfel veti pierde din vedere foarte multe texte si picturi pe care eu le pot numi celebre.
Din pacate nu se pot face fotografii interioare decat cu acordul personalului si asta limitat (eu am facut doar una!).
Pictata de parintele Arsenie BocaRecomandarea mea este sa mergeti sa vedeti Biserica Draganescu, unora le va schimba viata!
Nu uitati sa cumparati macar o icoana de 12 lei si cateva lumanari, acest lucru fiind un ajutor mic, dar necesar pentru a pastra acesta biserica in conditii foarte bune.
Curtea bisericii are o iesire pe un promontoriu (de lac, nu de mare) amenajat cu bancute de lemn, de unde poti privi apusul si barcutele care inainteaza pe lac in cautare de peste.
Aici, la Biserica din comuna Draganescu, poti petrece o dupa amiaza plina de liniste si energie pozitiva!

P.S. Si pentru gurmanzi, la intoarcere in MihailestiPictata de parintele Arsenie Boca, gasiti cateva gratare incinse pline cu mici si friptura! Ca doar asa ii place romanului sa petreaca timpul liber!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.