ROBIN HOOD – o noua viziune dupa aproape 1000 ani

ROBIN HOOD – o noua viziune dupa aproape 1000 ani

Traim niste zile nebune, pana cand si povestile pe care le ascultam cand eram mici sunt rescrise…Ce ati avut cu Robin Hood? Sper sa nu continuuati cu Fat Frumos si merele de Aur! Legendele si povestile trebuie lasate asa cum sunt pentru copii nostri. Ei in ce sa mai creada? Ei “de-a” ce sa se mai joace? In noua viziune nu mai este educativ sa fii Robin Hood!
Ce am vazut eu in NOUL FILM ROBIN HOOD regizat de Ridley Scott, cu Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, sper sa nu vedeti si voi…
Un baiat “de cartier” care fraiereste colegi la alba-neagra, asa incepe filmul…
Niste baieti printre care si Robin Hood spala putina din parnaie, ajunsi acolo pentru bataie si pentru prostie (a incercat sa fie sincer si sa isi judece seful, nepermis nici in zilele noastre!).
Printr-o conjunctura oarecare se nimeresc “la locul potrivit” si bineinteles, profitand de moment, fura hainele si identitatea altora…Ca doar sunt “baieti de cartier” nu alta.
Evident urmeaza sprituri si cantari, impartirea lucrurilor furate. Ca doar tre sa fii bogat sa poti sa te combini cu fata dorita!
Intalnirea neplanificata cu regele care este un “darnic”… si isi ia partea ca asa vrea muschii lui.
Apoi bunicul S.R.I . cu porumbei calatori, conducatori jepcari si nesimtiti, taxe, taxe, taxe si biruri…
Noul Robin chiar daca este un “baiat de cartier” se duce sa faca o livrare (o sabie) morala, adica are principii…
Ajunge in “cartier” si ce sa vezi…
Un popa care vrea numai pentru el si un altul care vinde alcool si iubeste albinele (sa nu uitam ca albinele isi omoara masculii, numiti trantori).
Femeia manager puternica, singura, chiar dura care tine cartierul in frau.
Aici intalneste un alt smecher care ii cere sa pastreze falsa identitate ca “sa se scoata” cu totii…
Ehe, ehe acum este cu cucerirea femeii manager…O ajuta sa isi puna piciorul in scarita seii mai ceva ca pe scarita de Q7. Si o cucereste!
O frantuzoaica care a devenit regina, pentru ca a fost crescuta la pension si a invatat “multe”, il “face” pe rege iar el “decide” sa faca asa cum a spus ea. Pana cand si o domnisoara a exclamat in sala de cinematograf “Ce prosti sunt barbatii!”.
Iar o bataie cu francezii, dar de data asta cu “ciocanul” (vezi afisul filmului, Robin fiind arcas) si cu barci de asalt!
Un conducator care nu se tine de cuvant si se pi… pe popor, parlament, prieteni, sustinatori…A, A, A, A si alte taxe…
Robin Hood isi aminteste ca este fiul unui disident si se revolta si devine noul disident, se retrage in natura (adica sarac) dar indragostit de femeia manager.
Am stat si la generic sa vad daca nu cumva filmul a fost scris de romani, ca de filmat sigur nu s-a filmat in Romania zilelor noastre (aia erau prea saraci).
Am stat pe ganduri si m-am intrebat…De 1000 de ani nu s-a schimbat nimic in mentalitatea omului? Sau ce este acum la noi la ei a fost acum 1000 de ani? Daca stie cineva raspunsul il rog sa ma lumineze si pe mine!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.